duminică, 29 noiembrie 2009

Sinucidere din dragoste

recenta poveste de iubire dintre o profă şi un adolescent a tulburat puţin ceva ape, rămase netulburate de campania electorală. E o tragedie că oamenii au ajuns să renunţe atât de uşor la viaţă.Am fost profesor şi director de şcoală câţiva ani. Slavă Domnului, nu prea mulţi. Ştiu sigur că mă plăceau elevele. Dar nu am dat niciodată curs ochilor dulci. Se poate, ca profesor, să păstrezi distanţa. Eu o condamn pe ea, profa care nu a ştiut să se oprească la timp. A încurajat şi a întreţinut o relaţie cu un adolescent instabil. Mai vorbeşte urât despre el...cică era bolnav psihic!DAr tu cum eşti, tanti?

3 comentarii:

  1. Cum este ea?o disperata dupa....O idioata care nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa se sarute cu un pusti, decat sa dea sanse unui copil aflat la o varsta deficila. Din pacate,vad ca sunt tot mai multe cazuri de acest fel, insa numeni nu ia nici o masura. Toata lumea o tine minte pe Corina, profa de romana, din cauza careia un baiat de 17 ani, Ralph s-a aruncat de la etajul 7 al garsonierei in care aceasta locuia. ei bine, tipa s-a intors la scoala, preda linistita la alta scoala, nu are nici o greata. Laudabila atitudinea ta si felul in care ai pus problema, avand in vedere ca ai fost profesor

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu povestea,dar suna oarecum ciudata.Tanarul s-a sinucis din cauza presiunii relatiei,din cauza probabilitatii mari de abandon sau din ce cauza?Unele state interzic fraternizarea dintre profesori si elevi,dar in Romania nu exista asa ceva.In fine,nu inteleg de ce te intereseaza chestia asta.Sunt niste oameni (respectiv unul dintre ei a fost) si este treaba lor.Nu se poate sanctiona prin lege si nici oamenii nu se schimba asa usor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Profesorii nu ar trebui sa dezvolte astfel de relatii, nu sunt normale. Profesorul nostru de metodica ne-a dezvaluit ca iubirea profesorului tb sa fie asemeni iubirii parintelui fata de copilul sau, relatia lor tb sa fie bazata pe respect, incredere si intelegere. Nu stiu de ce se amesteca lucrurile...mai ales in licee, desi absolventii cursului de pregatire a cadrelor didactice cunosc foarte bine particularitatile de varsta...si recunosc adolescenta ca fiind o perioada critica.

    RăspundețiȘtergere