duminică, 11 octombrie 2009

Iaşule, mândră cetate

oraşul meu freamătă. Zilele acestea de sărbătoare au un anume parfum, în care se simte adierea sfântă a mirului,aroma frunzelor ruginii şi aerul tare al toamnei. Am văzut şi oameni zâmbind. E lucru rar. Mi-au plăcut fetele-cum altfel- frumoase şi misterioase, purtând în ochi un strop de evlavie şi multe surâsuri cochete... Doamnele cu priviri calde, domnii serioşi, grijulii şi parcă desprinşi de realitate... Oraşul meu, pe care până nu demult îl consideram cam prafuit, iată acum a înflorit... Am devenit poet! Ce Chestie!

6 comentarii:

  1. Desi nu am vizitat niciodata acest oras, l-am considerat un oras bogat, plin de istorie si literatura.Sper ca intr-o zi sa ajung sa-l vad , desi sunt si persoane care incearca sa scoata in evidenta partea urata a acestor locuri.Am descoperit un blog care vrea sa promoveze o imagine plina de gunoaie a Iasului, din dorinta de a a arata oamenilor "adevarul".Adevarul este ca "fiecare padure are uscaturile ei", cu toate astea noi apreciem aerul curat si linistea ce ne-o ofera aceasta.
    Felicitari pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare, spune-mi daca vrei sa facem un schimb de linkuri. Anunta-ma pe oigen11@gmail.com sau pe http://oigen.info printr-un comentariu ca m-ai adaugat iar in cel mai scurt timp posibil vei primi notificarea ca am facut acelasi lucru.

    Multumesc anticipat! Oigen

    RăspundețiȘtergere
  3. ...eu sunt nascut si crescut in Iasi...pana la o anumita varsta cand a trebuit sa cunosc si altceva.sincer imi e dor de Iasi...abia astept vara sa ajung...sa ma plimb,sa vad ce mai e nou,sa ma intalnesc cu acei "prieteni" care ii mai am...amintiri...lucruri placute si neplacute...va ramane in inima mea pentru totdeauna...chiar sa fie prafuit :D

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc tuturor pentru vizite si comentarii. Despre Iasi se pot spune multe si bune si rele. Cert e ca e orasul meu de suflet, am locuit mult timp aici si ma reintorc oricand cu mult drag. Eu n-as putea vorbi de rau despre sufletul meu, deci nici despre Iasi. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. E un oras binecuvantat, ocrotit de Cuvioasa Perascheva. Atata liniste si calm e acolo, spre deosebire de alte orase mari. De un an Iasi-ul a mai primit un dar minunat. Ma refer la maicuta Siluana, pe care iesenii o pot intalni martea la "Serile Tălpălari" la Biserica din strada Tălpălari, intre orele 18,00 – 20,30. Detalii aici:
    http://www.sfintiiarhangheli.ro/node

    RăspundețiȘtergere