duminică, 11 octombrie 2009

Iaşule, mândră cetate

oraşul meu freamătă. Zilele acestea de sărbătoare au un anume parfum, în care se simte adierea sfântă a mirului,aroma frunzelor ruginii şi aerul tare al toamnei. Am văzut şi oameni zâmbind. E lucru rar. Mi-au plăcut fetele-cum altfel- frumoase şi misterioase, purtând în ochi un strop de evlavie şi multe surâsuri cochete... Doamnele cu priviri calde, domnii serioşi, grijulii şi parcă desprinşi de realitate... Oraşul meu, pe care până nu demult îl consideram cam prafuit, iată acum a înflorit... Am devenit poet! Ce Chestie!

sâmbătă, 10 octombrie 2009

A fost odata...

În ciuda titlului, povestea aceasta e chiar adevărată. Am fost director de şcoală, într-un alt regim. Trei ani m-am zbătut şi am pus pe roate o şcoală care era cât pe ce să se prăbuşească. Apoi au venit alţii la putere şi şi-au dat seama că eu îi incomodam. Spuneam prea direct nişte lucruri care nu le conveneau.M-au dat afară cu surle şi trâmbiţe. Poate vreodată voi avea tăria să povestesc de-a fir a păr tot ce sunt în stare să facă cei ajunşi la putere, cum şterg pe jos cu oamenii, de parcă ar fi cârpe.I-am dat în judecată. Acum procesul este pe la CEDO. Am ieşit din sistem scârbit de ticăloşii. Acum mă descurc foarte bine pe cont propriu. Dar, vreau să spun că situaţia se repetă cu cei care sunt daţi afară acum, in masă, ca şi cum ar fi simple obiecte. E dezgustător ce se petrece.

vineri, 2 octombrie 2009

greva din buget

Bugetarii fac greva.Cica. Parca i-ar pasa cuiva de niste oameni care au inceput sa semene din ce in ce mai mult cu niste cersetori!