luni, 20 iulie 2009

YES....nu ca as avea ceva cu femeile...

Sorin-Tudor: Printesa cea talamba
Autor: Sorin Tudor - 04/06/2009
Articolul face parte din rubrica Ce doreste caprioara?
Ei vad peste tot numai caprioare. Si noi, gingase :), nu ne suparam.
Dar totusi, dincolo de apelativul caprioara cu care ne tot alinta, ce anume vad? Sa speram ca sunt lucruri placute. Ca altfel pe data ne crestem coarne ca de cerb.
Asa ca am luat la rand mai multi barbati. Pentru care am da din gene ca niste caprioare. Si i-am intrebat ce cred ei ca ar dori caprioara.
Raspunsurile le vedeti mai jos.
Cunosc femeile. Pur si simplu, acesta este adevarul. Si nu vad de ce ar trebui sa afisez vreo umbra de falsa modestie. Bun, scriu pe hotcity.ro. Adica pe un site de cultura urbana feminina. Asa, si?! Daca ar fi fost vreun site de cultura rurala feminina credeti ca as fi spus altceva? Da, cunosc femeile: in ciuda caznelor la care se supun pentru a masca evidenta, toate – dar absolut toate! - sunt la fel. Iar daca ati fi fost inzestrate cu rabdarea de a sta linistite in coltul vostru, asteptand ca El sa-si bea berea cu prietenii (ok, baby steps: recititi fraza si aprofundati cuvintele a sta linistite in coltul vostru; nu e nicio graba, textul nu pleaca niciunde si vor urma trei puncte, veti sti unde ati ramas)... ati fi aflat ca si prietenii lui cunosc femeile. Adevarul este ca toti cunoastem femeile, dar niciunul dintre noi nu le poate intelege. Daca ati fi avut rabdare, ati fi aflat acest lucru de la orice masa la care doi sau mai multi barbati isi beau multumiti berea. Si ne-am fi scutit - si pe noi si pe voi - de o multime de neintelegeri. Ati fi inteles, de pilda, ca bai, frate, uite-o si p-aia! ascunde doar un inocent demers iniatic: cunoastem femeile; prin urmare ne-am dat seama ca si aia e tot femeie; pentru ca noi stim: toate femeile-s la fel. Si, cel mai important, ati fi inteles ca nici nu va doriti sa va intelegem. Sa fim seriosi: sa culegi fructul oprit sau sa-ti ramana o bucata de mar in gat (in timp ce sapte persoane cu dizabilitati fizice iti ofera un sejur all inclusive) nu poate fi un model viabil. Daca n-ar fi beneficiat de o mediatizare favorabila, despre una s-ar fi spus ca are probleme gastrice, iar despre cealalta ca-i cam talamba. Daca v-am fi inteles, ne-am fi dat seama de asta. Si, de cateva mii de ani incoace, toate femeile sunt la fel ar fi capatat alte conotatii. Insa, pentru ca nu va intelegem, noi continuam sa va credem printese. Se spune ca prima opera de arta a apartinut unei femei. Si ca ar fi reprezentat conturul umbrei partenerul sau. O poveste pe care tind sa o cred: de mii de ani, noi continuam sa cautam cea mai buna grota, in timp ce voi continuati sa priviti conturul vreunei umbre. Si, uneori, oftati. Si, daca tot e sa spun ce cred: dupa mine, cultura urbana feminina s-a nascut la sat. Atunci cand el, venind de la camp, a intrebat-o ce i-a pregatit de mancarea. Iar ea i-a spus ca are niste fish fingers in frigider. Si aplecat grabita spre Caminul Cultural. In defintiv, in nicio poveste nu se spune ca printesele-s perfecte. Daca despre cai avem destul de multe date, despre printese stim doar ca-s femei. Iar femeile, le cunoastem: sunt toate la fel.





ce-i cu lumea asta?

Incerc din toate puterile sa nu ma las: nu vreau sa vorbesc despre politica, de aceea ma concentrez pe subiecte sociale. Ma bantuie de ceva timp intrebarea: ce l-a determinat pe elevul de 13 ani care si-a ucis mama sa faca un astfel de gest?! faptul ca mama fuma si l-a trimis dupa tigari? o mostenire defecta? o posedare despre care citesc siderat prin ziare? Nu sunt psiholog si, chiar daca as fi nu cred ca as putea raspunde la intrebarile astea prea curand...

joi, 9 iulie 2009

ce ne-am face fara...

'Create

Imagini care-mi plac




Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958 în oraşul Gary, Indiana (o suburbie industrială a oraşului Chicago, Illinois) într-o familie de muncitori. Fiul lui Joseph "Joe" Walter şi Katherine Esther (născută Scruse), el este cel de-al şaptelea din nouă copii. Fraţii săi sunt Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, Marlon, Randy şi Janet. Joseph Jackson a fost angajat al unei fabrici locale de oţel şi cânta adesea alături de fratele său Luther într-o formaţie de muzică R&B numită The Falcons. Michael Jackson a fost crescut de către mama sa în conformitatea regulilor impuse de Martorii lui Iehova, iar ulterior acesta s-a convertit la Islam.
De la o vârstă fragedă Michael a fost abuzat fizic şi emoţional de tatăl său, fiind nevoit să îndure ore întregi de repetiţii fără oprire, bătăi şi înjosiri cauzate de înjurături. Abuzurile din copilărie l-au afectat pe tot parcursul vieţii. Marlon Jackson îşi reaminteşte cum tatăl său îl ridica pe Michael ţinându-l de un picior şi „îl snopea în bătaie iar şi iar cu mâna, lovindu-l pe spate şi fund”. Joseph avea probleme frecvent şi îi pedepsea pe băieţii săi lovindu-i de pereţii casei. Într-o noapte, în timp ce Michael dormea, Joseph a intrat în camera sa folosind fereastra deschisă. Purtând o mască înspăimântătoare, Joseph a început să ţipe, vrând să îşi înveţe copiii să nu lase fereastra deschisă, atunci când se duc la culcare. Mulţi ani după acest incident Michael a avut coşmaruri corelate imaginii tatălui său, în care era răpit din propriul dormitor.
Michael a vorbit deschis despre abuzurile din copilaria sa în anul 1993, într-un interviu acordat moderatoarei Oprah Winfrey. El a spus că în timpul copilăriei sale a plâns de multe ori de singurătate. Într-un interviu ce făcea parte din documentarul Living with Michael Jackson (2003), interpretul şi-a acoperit faţa cu mâna şi a început să plângă atunci când vorbea despre copilăria sa.
Michael Jackson şi-a dezvăluit talentul muzical la vârsta de cinci ani în faţa colegilor de clasă şi a altor persoane, în timpul unui recital de Crăciun. În anul 1964, Michael şi Marlon s-au alăturat fraţilor Jackson—un grup muzical format de fraţii Jackie, Tito şi Jermaine—la început fiind muzician de backup. La vârsta de opt ani, Michael şi Jermaine au devenit cântăreţii principali ai formaţiei, care a preluat la vremea respectivă numele The Jackson 5. Trupa a concertat pentru câţiva ani în cluburile şi locurile cunoscute din Vestul mijlociu precum Chitlin' circuit, unde adesea deschideau reprezentaţiile de striptease şi alte acte pentru adulţi. Conduşi de Michael, ei au câştigat în 1966 un concurs important cu versiuni ale unor şlagăre marca Motown precum hitul lui James Brown, „I Got You (I Feel Good)”.
The Jackson 5 au înregistrat mai multe cântece, precum „Big Boy,” pentru casa de înregistrări Steeltown în 1967, iar în 1968 au semnat un contract de management cu Motown Records. Revista Rolling Stone l-a descris mai târziu pe tânărul Michael ca „un fenomen” cu „talente muzicale copleşitoare”. De asemenea, editorii revistei au observat faptul că Michael a devenit rapid cântăreţul principal al grupului, deşi iniţial se rezuma doar la dans. Cu toate că Michael „cânta cu vocea piţigăiată a unui copil, el dansa precum un dansator profesionist, iar interpretările sale timpurii semănau cu muzica RnB/Soul molipsitoare a unor personalităţi precum Sam Cooke, James Brown, Ray Charles şi Stevie Wonder”. Formaţia The Jackson 5 a stabilit un nou record în momentul în care primele patru discuri single lansate („I Want You Back”, „ABC”, „The Love You Save” şi „I'll Be There”) au câştigat consecutiv prima poziţie în prestigiosul clasament Billboard Hot 100. Pe parcursul primilor ani ai erei The Jackson 5, casa de discuri Motown a spus că Michael ar avea doar nouă ani, cu doi ani mai tânăr decât era în realitate, pentru a-l face să pară mai drăguţ şi mai accesibil publicului.

sustin

'Create

Vindeca!


Recunosc, este dupa Michael Jackson. Si asta dupa ce am inteles cat de uman este acest mesaj: Vindeca lumea! omule, fa ceva pentru ca lumea sa poata exista in continuare! Multumesc, Michael!