luni, 20 iulie 2009

YES....nu ca as avea ceva cu femeile...

Sorin-Tudor: Printesa cea talamba
Autor: Sorin Tudor - 04/06/2009
Articolul face parte din rubrica Ce doreste caprioara?
Ei vad peste tot numai caprioare. Si noi, gingase :), nu ne suparam.
Dar totusi, dincolo de apelativul caprioara cu care ne tot alinta, ce anume vad? Sa speram ca sunt lucruri placute. Ca altfel pe data ne crestem coarne ca de cerb.
Asa ca am luat la rand mai multi barbati. Pentru care am da din gene ca niste caprioare. Si i-am intrebat ce cred ei ca ar dori caprioara.
Raspunsurile le vedeti mai jos.
Cunosc femeile. Pur si simplu, acesta este adevarul. Si nu vad de ce ar trebui sa afisez vreo umbra de falsa modestie. Bun, scriu pe hotcity.ro. Adica pe un site de cultura urbana feminina. Asa, si?! Daca ar fi fost vreun site de cultura rurala feminina credeti ca as fi spus altceva? Da, cunosc femeile: in ciuda caznelor la care se supun pentru a masca evidenta, toate – dar absolut toate! - sunt la fel. Iar daca ati fi fost inzestrate cu rabdarea de a sta linistite in coltul vostru, asteptand ca El sa-si bea berea cu prietenii (ok, baby steps: recititi fraza si aprofundati cuvintele a sta linistite in coltul vostru; nu e nicio graba, textul nu pleaca niciunde si vor urma trei puncte, veti sti unde ati ramas)... ati fi aflat ca si prietenii lui cunosc femeile. Adevarul este ca toti cunoastem femeile, dar niciunul dintre noi nu le poate intelege. Daca ati fi avut rabdare, ati fi aflat acest lucru de la orice masa la care doi sau mai multi barbati isi beau multumiti berea. Si ne-am fi scutit - si pe noi si pe voi - de o multime de neintelegeri. Ati fi inteles, de pilda, ca bai, frate, uite-o si p-aia! ascunde doar un inocent demers iniatic: cunoastem femeile; prin urmare ne-am dat seama ca si aia e tot femeie; pentru ca noi stim: toate femeile-s la fel. Si, cel mai important, ati fi inteles ca nici nu va doriti sa va intelegem. Sa fim seriosi: sa culegi fructul oprit sau sa-ti ramana o bucata de mar in gat (in timp ce sapte persoane cu dizabilitati fizice iti ofera un sejur all inclusive) nu poate fi un model viabil. Daca n-ar fi beneficiat de o mediatizare favorabila, despre una s-ar fi spus ca are probleme gastrice, iar despre cealalta ca-i cam talamba. Daca v-am fi inteles, ne-am fi dat seama de asta. Si, de cateva mii de ani incoace, toate femeile sunt la fel ar fi capatat alte conotatii. Insa, pentru ca nu va intelegem, noi continuam sa va credem printese. Se spune ca prima opera de arta a apartinut unei femei. Si ca ar fi reprezentat conturul umbrei partenerul sau. O poveste pe care tind sa o cred: de mii de ani, noi continuam sa cautam cea mai buna grota, in timp ce voi continuati sa priviti conturul vreunei umbre. Si, uneori, oftati. Si, daca tot e sa spun ce cred: dupa mine, cultura urbana feminina s-a nascut la sat. Atunci cand el, venind de la camp, a intrebat-o ce i-a pregatit de mancarea. Iar ea i-a spus ca are niste fish fingers in frigider. Si aplecat grabita spre Caminul Cultural. In defintiv, in nicio poveste nu se spune ca printesele-s perfecte. Daca despre cai avem destul de multe date, despre printese stim doar ca-s femei. Iar femeile, le cunoastem: sunt toate la fel.





3 comentarii:

  1. offf, barbatii!...nu ca as avea ceva cu ei, dar uita ca le lipseste o coasta si astfel nu sunt tocmai intregi.De ce o fi ales Dumnezeu asa?Poate pentru a va amintii ca suntem toate la fel:va suntem iubite, surori, sotii si mame care va purtam pruncii si vi-i crestm , ducand cu noi dureri trupesti si sufletesti , numai de noi stiute, in timp ce barbatii se aduna in jurul unei mese , la o halba de bere, fiindu-le foarte simplu sa traga concluzia:"toate sunt la fel"

    RăspundețiȘtergere
  2. ...stii cineva spunea...cine va incerca vreodata sa intzeleaga femeile va ramane dezamagit.eu unu sunt dezamagit total de atitudinea femeilor din ziua de azi..."a unora"...nu generalizez...din propria experientza o zic...si tind sa cred ca intradevar noi venim de pe marte si femeile de pe venus.si miki...eu nu stau in jurul unei mese cu berea in fatza pentru ca nu beau...dar aceiashi parere o am ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda...clasica lupta intre sexe, ce-si are radacina la detinerea puterii, orgoliilor.
    Intr-un oarecare moment al vietii, atat femeile, cat si barbatii, misogini sau nu, ne dam seama, in egala masura, ca de fapt in spatele acestei vesnice lupte, AVEM nevoie unul de celalalt....si nu DOAR pentru astampararea instinctelor. De ce spun asta ? pentru ca in perioada de curtare intre un barbat si o femeie, ambii se straduiesc sa-si fructifice frumosul din ei, apoi, dupa ce "sita s-a invechit " cum se spune in popor, dupa ce nevoile biologice sunt satisfacute, de fapt luam in brate vechea sintagma, destul de obosita si comuna: " toate femeile sunt la fel".
    Urmand din tabara "adversa" ca femeile sa spuna ; " toti barbatii sunt la fel". Destul de infantil acest punct de vedere.

    RăspundețiȘtergere